بیماریها عفونی دستگاه تناسلی
علمی-اجتماعی
سه شنبه 24 بهمن 1391برچسب:, :: 9:45 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

 

براساس آمارهاي سازمان جهاني بهداشت حدود نيمي از مردم بالغ جهان يا به بيماري منتقله از راه ارتباط جنسي (STI) مبتلا شده‌اند يا در آينده به آن مبتلا مي‌شوند  براساس آمارهاي سازمان جهاني بهداشت حدود نيمي از مردم بالغ جهان يا به بيماري منتقله از راه ارتباط جنسي (STI) مبتلا شده‌اند يا در آينده به آن مبتلا مي‌شوند. اين رقم بسيار هشدار دهنده است و لزوم توجهي ويژه به اين موضوع را مشخص مي‌كند.
. دكتر ردولف مي‌گويد: «حتي اگر 2 انسان هيچ ارتباط با هيچ فرد ديگري نداشته باشند، اين احتمال وجود دارد كه آنها با ابتلا به بعضي از اين بيماري‌ها مثل
HIV به دنيا بيايند. همين‌طور ممكن است افرادي با به ارث بردن بيماري هپاتيت يا هرپس به دنيا بيايند.» نكته‌اي كه در حال حاضر بسيار مهم است و علت رشد سريع بيماري‌هاي STI ارزيابي مي‌شود اين است كه بسياري از اين بيماري‌ها هيچ علامتي ندارند يا علامت‌هاي بسيار خفيفي دارند. براي همين اكثرا افراد به خاطر آنها به پزشك مراجعه نمي‌كنند و اين بيماري‌ها درمان نمي‌شود.

يك مشكل STI اين است كه برخي از گونه‌هاي آن تغيير مي‌كند و به اشكال جديد بدل مي‌شود. براي مثال در حال حاضر بيش از يكصد نوع ويروس HPV همان عامل زگيل تناسلي شناسايي شده است. همين‌طور پزشكان اخيرا گونه‌هايي از گنوره‌آ (ميكروب عامل بيماري سوزاك) را كشف كرده‌اند كه به درمان‌هاي معمول مقاوم است. با تمام اين دلايل است كه دكتر مارلن وازرمن، متخصص عفوني در كيپ تاون مي‌گويد: «اين حقايق نشان‌ مي‌دهد همه افراد بايد درمورد STI به‌طور جدي فكر كنند و هميشه به احتمال ابتلا به انواع آن فكر كنند و در زمان لازم براي تشخيص و درمان به پزشك مراجعه كنند.»

شايد مهم‌ترين مشكل بيماري‌هاي STI مسئله «شرم» و «خجالت» ناشي از آنها باشد. دكتر وازرمن مي‌گويد: «اين مسئله باعث مي‌شود اين بيماري خطرناك‌تر شود. در واقع خجالت كشيدن از اين بيماري‌ها و مطرح نكردن آنها با پزشك باعث مي‌شود بيماري‌ها درمان نشود و انتشار ‌آنها بيشتر شود. اكثر افراد ترجيح مي‌دهند كه در اين مورد سؤال نكنند كه همين كار را خراب مي‌كند. گاهي برخي افراد كه احساس مي‌كنند دچار مشكل هستند، سعي مي‌كنند در اينترنت يا گفت‌و‌گو با ديگران اطلاعاتي كسب كنند اما واقعيت اين است كه اين بيماري‌ها آنقدر تنوع دارند كه نمي‌توان با جست‌و‌جو در اينترنت و بدون مراجعه به پزشك متخصص در مورد آنها اطلاعاتي به دست آورد. يك اشتباه شايع اين است كه افراد فكر مي‌كنند كه حتما بايد در خارج از دستگاه تناسلي خود علائم يا نشانه‌هايي داشته باشند درحالي كه بسياري از بيماري‌هاي STI در داخل دستگاه‌هاي تناسلي مرد و زن پنهان مي‌شود.»

به هرحال درمورد STI اين يك واقعيت است كه بحث‌هاي روانشناختي هم مرتبط با اين بيماري پيش بيايد. به هرحال همان‌طور كه گفته شد بسياري از افراد به‌خصوص خانم‌ها، از ابتلا به اين بيماري‌ها خجالت مي‌كشند و احساس گناه آنها را رها نمي‌كند اما دكتر مورگان گانز، فوق تخصص بيماري‌هاي اپيدميولوژيك از دانشگاه ويسكانسين مي‌گويد: «ابتلا به بيماري‌هايي مثل كلاميديا در واقع مثل ابتلا به بيماري آنفلوآنزاست، اگر شما همسر داشته باشيد و سپس از او جدا شويد و بخواهيد مجددا ازدواج كنيد، اگر بيماري شما كاملا بهبود يافته باشد و مشكلي نداشته باشيد به همسر جديدتان خواهيد گفت كه مثلا چندبار بيماري آنفلوآنزا گرفته‌ايد؟»يك تصور ديگر در مورد بيماري‌هاي موسوم به بيماري‌هاي منتقله جنسي اين است كه هركس به آنها مبتلا شود، دچار ناباروري خواهد شد اما اين تصور درست نيست. شايع‌ترين بيماري‌هاي اين گروه يعني Hpv و هرپس اصلا تاثيري روي باروري افراد نخواهد گذاشت (اما اگر در زمان بارداري اين بيماري ايجاد شود، ممكن است خطراتي براي جنين به وجود بيايد).

براي آنكه بتوانيد احتمال ابتلايتان به بيماري‌هاي STI را كاهش دهيد بايد اين گام‌ها را برداريد: 1- سيگار نكشيد: سم‌هاي سيگار مي‌تواند باعث آسيب‌هاي سلولي شوند كه باعث شوند شما بيشتر در معرض ابتلا به بيماري‌هاي منتقله جنسي قرار بگيريد يا اگر اين بيماري را داريد شدت آن بيشتر شود. آمار نشان مي‌دهد كه زناني كه دچار HPV هستند و سيگار مي‌كشند دو يا سه‌برابر بيشتر احتمال ابتلا به سرطان سرويكس (گردن رحم) را دارند. دركل سيگار كشيدن احتمال درمان STI را سخت‌تر مي‌كند. 2- مواظب PH باشيد: PH معمول دستگاه تناسلي زنان اسيدي است و اين احتمال ابتلا به بيماري‌هاي عفوني را كاهش مي‌دهد. براي آنكه احتمال ابتلايتان به بيماري‌هاي STI را كاهش دهيد از روش‌هاي تاثيرگذار روي PH و تامپون‌هايي كه ممكن است تعادل PH شما را به هم بزنند دور بمانيد.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 179
بازدید دیروز : 632
بازدید هفته : 1280
بازدید ماه : 2901
بازدید کل : 3549609
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>